La Quiles: Humor de mare per a mares reals

Sabeu aquella sensació d’alleujament en compartir alguna cosa que us succeeix (i no gaire bonica d’explicar) i que l’altra persona us digui que li succeeix el mateix? Quan descobriu que és més normal del que crèieu o, com a mínim, que no esteu soles al món.


Això mateix és el que ens passa amb les il·lustracions de la Quiles. I és un alleujament descobrir que hi ha fets, pensaments o moments que són tan reals com la vida mateixa i que no hem de sentir vergonya a expressar. No estem soles! I això és un consol.

Qui és la Quiles? 

Qui és la Quiles? Cristina Quiles; alacantina, mare de dos fills i una il·lustradora de primera. Amb el repte vital clar de “sobreviure el més a prop possible del seny”, ens delecta amb el seu toc d’humor i les seves il·lustracions alegres i fresques.

Encara que en aquests mons de la maternitat la coneixem sobretot pel seu propi llibre La madre que nos parió i el seu blog, les seves il·lustracions embelleixen moltes més publicacions, com La Bruja Pocha, un dels seus últims treballs. A més a més, està començant a impartir tallers i xerrades sobre creativitat a nens i adolescents i com ella ens diu, a qui vulgui escoltar. No us ve tant de gust com a nosaltres escoltar-la parlar sobre creativitat?
Especialment tenint en compte que ha treballat com ella ens explica con un bebé enganchao a la teta y otro metiéndose bajo la mesa entre los cables”.

 

Les seves il·lustracions

Les il·lustracions de la Quiles ens tranquil·litzen i li posen un toc d’humor àcid a la feinada de ser mare. I amb dos petits a casa, d’això en sap una estona. No ens ven la maternitat com una cosa idíl·lica, divina o perfecta, sinó que a través de les seves il·lustracions ens mostra la crua i alhora dolça realitat de ser mare.

Les seves il·lustracions, tal com ens relata, són com un manual de supervivència a la maternitat i per això, és ideal tant per les que ja sou mamis expertes, les primerenques, les que estigueu esperant el vostre primer nadó o simplement per curiositat o gust. Totes podem treure consol, somriures i consells.

Vam tenir l’honor que ens respongués un parell de preguntes per les que sentíem veritable curiositat. Quina devia de ser la seva il·lustració preferida o a la que tenia més afecte?

“La de la meva mare i els meus germans, m’emociono quan explica aquella nit de Sant Joan.”

La Quiles
La meva mare sempre ha anat amb bicicleta.

Explica que el dia que es va posar de part del seu 4º churumbel (o sigui, jo), va haver d’anar a deixar als meus germans amb la seva sogra perquè el meu pare treballava fora i ella vivia sola al camp. Va anar a casa del metge i li va dir que li donés alguna cosa per parir que se li havia passat la data i no notava al bebè moure’s. Diu que el metge li va donar restes d’una pastilla i que ella es va quedar tota la nit asseguda a la cadira de la sala d’espera esperant perquè no podia tornar a casa seva -i qui em porta si em poso de part?- li va dir al metge.
Em va parir a les 23:00h de la nit següent.”
I la que reflectia millor la realitat de ser mare?

“No és la més graciosa… però la maternitat és així, riures, plors, resignació, orgull, generositat, frustració… i mil coses més portades a l’extrem. Té més gràcia quan agafes una mica de perspectiva i les coses dolen menys, mentrestant és un anar i venir d’emocions que et deixa a la vora de la bogeria.”


La Quiles

 

 

Si us esteu preguntant com s’ho fa per crear les seves il·lustracions i a la vegada cuidar als seus dos viquings, aquesta és la seva resposta:

“Una s’adapta al medi, o no va d’això també la maternitat?”


Si encara no la coneixeu, us convidem a visitar la seva web, que per cert està d’estrena, i deixar-vos portar per les seves il·lustracions i els textos que les acompanyen. Us garantim que els somriures i riallades estan assegurats.

A BarcelonaKids posem molt d’afecte i dedicació a buscar i trobar històries com la de Cristina Quiles per compartir-les amb vosaltres i, així, gaudir-les junts. De nou, gràcies Cristina per ajudar-nos a conèixer una miqueta millor tot el que fas… perquè ens encanta!

2 thoughts on “La Quiles: Humor de mare per a mares reals”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *